Aktuellt från :Kontextbyrån

Aktuellt från :Kontextbyrån

Postkassörskan som säljer sågar

AktuelltPosted by Helena Henstedt 2012-06-05 10:43:00
Jag hörde en underbar historia igår som är ett så bra exempel på storytelling:

Vid en lunch satt jag bredvid Monica Hagberg-Andersson från Grönytekonsult. Hon berättade att hon jobbat som postkassörska i Falun. Postkontoret skulle läggas ner, strax före stängning en kväll ringde en kund och frågade hur det skulle gå med kassörskorna. Monica ville väl egentligen helst hem, men lyssnade på kundens prat och svarade att de skulle ju bli arbetslösa. Då frågade han om hon vill komma och kolla på ett jobb. Som ekonomiansvarig. Han hade sett henne i kassan på Posten i många år, han var företagskund, fått hjälp och blivit väl bemött hela tiden. Så nu såg han en möjlighet att hitta en ekonomiansvarig. Monica tog jobbet, blev säljare också och 2010 tog hon över verksamheten.

Det som gör historien så bra är att den är unik, den är kort, innehåller inga fakta som måste kommas ihåg. Vi kan alla föreställa oss hur det är att få ett märkligt samtal när man mentalt redan har gått hem från jobbet. Vi skapar bilden i vårt eget huvud av det där samtalet.

Det är inte en jättesensationell historia, mer en trevlig anekdot. Men den fastnar och i och med det så börjar en relation mellan mig och Grönytekonsult. Jag kommer alltid minnas postkassörskan som blev företagsledare. Det ökar chansen att jag kommer att prata om företaget (eller skriva ett inlägg om storytelling...) och därmed bli en del i att sprida kunskapen om företaget.

Storytelling behöver inte vara svårare än så.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.